Rehabilitáciou si upevňujeme naše zdravie

04.11.2011 Celý región

BRATISLAVA 4. novembra (WBN/PR) - Rozšírením procedúr poskytujeme našim klientom nové možnosti, ako si upevniť svoju fyzickú kondíciu. Základom rehabilitácie je minimalizovať priame i nepriame dôsledky zdravotného stavu klienta. Schopnosť lepšie sa pohybovať, výrazne zvyšuje kvalitu života seniorov, prispieva k dobrej nálade, spokojnosti a radosti zo života našich obyvateľov. Aj preto sme sa v projekte zamerali hlavne na vybavenie rehabilitačnej miestnosti a za pomoci nadácie sme tak mohli zakúpiť dva skvelé prístroje, ktoré si klienti hneď obľúbili.

Prístroj na tepelnú terapiu a masážne kreslo

Terapia teplom je veľmi žiadaná, keďže je príjemná a poskytuje okamžitú úľavu pri bolestiach kĺbov. Ďalšou výhodou je, že nosiče tepla sú prenosné a môžu ich pohodlne využívať aj imobilní klienti.
„Úspešnosť tepelnej terapie u starých ľudí je vysoká, podporuje zlepšenie krvného obehu, výživu tkaniva a stimuláciu metabolickej aktivity,“ pochvaľuje si nový prístroj rehabilitačná sestra Zuzana Košická.
Tepelná terapia využíva základnú účinnú zložku a tou je rašelina. Rašelina je organickou hmotou s obsahom uhľovodíkov v zemnom a vodnom prostredí. Je uznávaná pre svoje výnimočné regeneračné vlastnosti.

Masážne kreslo Artur je prínosom najmä pre klientov, ktorí majú bolesti v oblasti krížovej a krčnej chrbtice. Jemnými pohybmi masíruje celé telo. Je veľmi pohodlné, príjemné a klienti radi využívajú tento druh relaxácie.

Projekt Vybavenie rehabilitačnej miestnosti v ZSS Seniorville Jablonové

Najdôležitejšie a zároveň najnáročnejšie je v našej práci neustále napredovať v kvalite a rozsahu služieb. Tá náročnosť spočíva vo finančných možnostiach neziskovej organizácie. Preto sme vďační za príležitosť rozšíriť naše služby. Projekt Vybavenie rehabilitačnej miestnosti v ZSS Seniorville Jablonové sa uskutočnil vďaka finančnej podpore Nadácie SPP a Nafty a.s..

www.seniorville.eu
 

Vyberte región